Programma

OPENING ism Schouwburg Hengelo 9 mei 19:00 uur
De expositie wordt feestelijk geopend woensdag 9 mei, 19.00 uur, in de lobby van Schouwburg Hengelo. Als openingsprogramma presenteert Schouwburg Hengelo de theater komedie Aquarium, over de inlichtingendienst, van dé toneelschrijver van dit moment Nathan Vecht.

Programma:
– 18.30 uur inloop schouwburg
– 19.00 uur welkom Raoul Boer, directeur Schouwburg Hengelo
– 19:10 opening Wethouder Claudio Brugging
– 19.20 uur introductie expositie Tessa Peters en Rolf van Boxmeer van Wave of Tomorrow
– 19.30 uur officiële opening expositie Haunted Hengelo.
– 20.00 uur start ‘Aquarium’, een inktzwarte komedie, met o.a. Pierre Bokma, over de impact van de inlichtingendienst.

FILM

DEEPLAB, Addie Wagenknecht
Dagelijks als voorfilm bij filmhuis Schouwburg Hengelo

In de film onderzoekt Addie Wagenknecht de culturele connectie tussen technologie en sociale interactie. In haar werk ontstaan ​​complexiteit en gehackte systemen zonder regels, omdat een scherp verstand de conceptuele afstand tussen enen en nullen doet instorten. Wagenknecht heeft tentoongesteld in MuseumsQuartier Vienna; La Gaîté Lyrique, Parijs; Istanbul Modern; en Whitechapel Gallery, onder anderen. Wagenknecht is de oprichter van Deep Lab en voorzitter van de Open Hardware Summit. Ze coproduceerde de open-source lasersnijder Lasersaur.

Politiek Cafe maandag 14 mei, 18.30 uur.

Aan de gesprekken en discussie in Hengeloos Peil wordt deelgenomen door smaak- en opiniemakers uit de Hengelose politiek en het maatschappelijk, sociaal of cultureel leven in Hengelo. Hengeloos Peil wordt elke tweede maandag van de maand opgenomen in Brasserie So Nice. Wie de uitzending wil bijwonen is welkom vanaf 18.30 uur. De toegang is gratis.

Bibliotheek Hengelo 16 mei 2018, 10.00-12.15 uur

Elke maand leidt journalist en auteur Tracy Metz de live talkshow Stadsleven. Steeds belicht ze een ander thema over het leven in steden in het algemeen en in Amsterdam in het bijzonder. Op 16 mei tonen we deze talkshow in de Bibliotheek Hengelo.

Stadsleven: Discrimineren met data

Algoritmes worden op steeds grotere schaal ingezet om het gedrag van burgers te definiëren en te voorspellen. Op basis van deze voorspellingen worden vervolgens beslissingen genomen, die verregaande en onomkeerbare invloed hebben. Discrimineren met data lijkt een Orwelliaanse dystopie, maar is al meer werkelijkheid dan je denkt.

Bibliotheek Hengelo Stad
Grote zaal,
16 mei 2018, 10.00-12.15 uur
Inloop, gratis.

Bibliotheek Hengelo doorlopend tijdens de expositie:

Een display in de ontvangstruimte met informatie en boeken over sleepwet, privacy in openbare ruimte, smart city.

HeArtGallery doorlopend in de expositie:
De presentatie van twee Hengelose kunstenaars:

Rineke Engwerda: een serie ‘De billen van mijn Facebook vrienden’ waarbij men een foto moest opsturen waarna zij die nageschilderd heeft.
https://rinekeengwerda.nl

Merit de Jong: maakt digitale collages en montages. Het werk komt tot stand door een soort van dagdromen, een ontdekkingsreis, een reis naar binnen en naar het onbekende, spelend onderzoeken.

Nieuwsbrief